Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Karamelinis tinginys su sūdytais žemės riešutais

Šis tininys man yra pats skaniausias :) ir tikrai labai paprastas :)
Aš nesu saldumynų valgytoja, mėgstu juos gaminti, o vėliau dalintis su draugais, kolegomis, šeimos nariais :) Man visad norisi kažko sūraus, gal todėl šis saldumynas yra mano mėgstamiausias :)
O jį pasigaminti išties paprasta.

26 cm skersmens tortui reikės:

1 indelio karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno
360 g karamelinių sausainių
180 g sviesto
200 g skrudintų žemės riešutų
1 šaukštelio kokybiškos jūros druskos

Gaminimas:
Puode ant vidutinės ugnies išlydykite sviestą. kai jis ištirps, sukrėskite karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną ir nuolat energingai maišykite,kol gausis vientisa masė.

Į vientisą karamelinę masę įmaišykite druską, smulkintus skrudintus žemės riešutus.Kelias saujas riešutų palikite torto puošimui. Sausainius smulkiai sulaužykite, suberkite į karamelės ir riešutų masę,labai gerai išmaišykite, kad sausainiai apsiveltų karamele.

Torto formą išklokite maistine plėvele, į ją suverskite paruoštą masę, šaukštu gerai išlyginkite, ant viršaus užbarstykite likusių pakapotų riešutų. Statykite nakčiai į šaldytuvą,kad sustingtų.

Skanaus!♡
Receptas iš  Renatos Ničajienės knygos "Nostalgiški saldumynai".

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Morkų pyragas su riešutais

Ponia MORKA - ji yra viena iš tų daržovių, kurią mes valgome ištisus metus. O tokiomis dienomis kaip šį - lietinga, vėjuota, šalta - laukiant ateinančios draugės į svečius, mielai kepu joms pyragą :) Prie rudeniško oro - rugeniškas pyragas. Pas mane morkų visuomet yra šaldytuve. Reikės: 250 g cukraus (reguliuojama pagal save ir morkų saldumą) 4 kiaušinių 20 ml alyvuogių aliejaus 275 g miltų 375 g tarkuotų morkų 30 g graikinių riešutų (kepintų) 30 g migdolų (kepintų) 2 a.š. kepimo miltelių 2 a.š. cinamono 1 a.š. vanilinio cukraus 0.5 a.š. druskos Citrininiam glajui: 200 g miltelinio cukraus pusės citrinos sulčių Cukrų su kaišiniais išplakame iki purumo. Morkas sutarkuojame tarka, virtuviniu kombainu ar sulčiaspaude (jei naudojate sulčiaspaude, tai maudokite šiek tiek ir sulčiu, kad tešla nebūtų per sausa). Riešutus pasmulkiname ir pakepiname sausoje įkaitusioje keptuvėje su žiupsneliu druskos. Į iki purumo išplaktus kiaušinius su cukrumi pilame alyvuogių aliejų ir ...

Kalėdiniai sausainiai-meduoliai su melasa.

Nuostabiai kvapnūs meduoliniai - sausainiukai, kurių receptą atradau savo labai mėgstamos maisto blogerės Giedrės puslapyje www.storaspomidoras.lt  jau prieš gerus metus, bet vis trūkdavo kažko, kad apsiimti juos pagaminti. Bet šį kartą susikviečiau drauges ir pasiūliau vietoj mūsų tradicinio kekiukų kepimo kepti sausainiukus - meduoliukus, kurie jau pranašauja artėjančias Kalėdas :) Receptą rasite čia .