Šis tininys man yra pats skaniausias :) ir tikrai labai paprastas :)
Aš nesu saldumynų valgytoja, mėgstu juos gaminti, o vėliau dalintis su draugais, kolegomis, šeimos nariais :) Man visad norisi kažko sūraus, gal todėl šis saldumynas yra mano mėgstamiausias :)
O jį pasigaminti išties paprasta.
26 cm skersmens tortui reikės:
1 indelio karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno
360 g karamelinių sausainių
180 g sviesto
200 g skrudintų žemės riešutų
1 šaukštelio kokybiškos jūros druskos
Gaminimas:
Puode ant vidutinės ugnies išlydykite sviestą. kai jis ištirps, sukrėskite karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną ir nuolat energingai maišykite,kol gausis vientisa masė.
Į vientisą karamelinę masę įmaišykite druską, smulkintus skrudintus žemės riešutus.Kelias saujas riešutų palikite torto puošimui. Sausainius smulkiai sulaužykite, suberkite į karamelės ir riešutų masę,labai gerai išmaišykite, kad sausainiai apsiveltų karamele.
Torto formą išklokite maistine plėvele, į ją suverskite paruoštą masę, šaukštu gerai išlyginkite, ant viršaus užbarstykite likusių pakapotų riešutų. Statykite nakčiai į šaldytuvą,kad sustingtų.
Skanaus!♡
Receptas iš Renatos Ničajienės knygos "Nostalgiški saldumynai".
Aš nesu saldumynų valgytoja, mėgstu juos gaminti, o vėliau dalintis su draugais, kolegomis, šeimos nariais :) Man visad norisi kažko sūraus, gal todėl šis saldumynas yra mano mėgstamiausias :)
O jį pasigaminti išties paprasta.
26 cm skersmens tortui reikės:
1 indelio karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno
360 g karamelinių sausainių
180 g sviesto
200 g skrudintų žemės riešutų
1 šaukštelio kokybiškos jūros druskos
Gaminimas:
Puode ant vidutinės ugnies išlydykite sviestą. kai jis ištirps, sukrėskite karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną ir nuolat energingai maišykite,kol gausis vientisa masė.
Į vientisą karamelinę masę įmaišykite druską, smulkintus skrudintus žemės riešutus.Kelias saujas riešutų palikite torto puošimui. Sausainius smulkiai sulaužykite, suberkite į karamelės ir riešutų masę,labai gerai išmaišykite, kad sausainiai apsiveltų karamele.
Torto formą išklokite maistine plėvele, į ją suverskite paruoštą masę, šaukštu gerai išlyginkite, ant viršaus užbarstykite likusių pakapotų riešutų. Statykite nakčiai į šaldytuvą,kad sustingtų.
Skanaus!♡
Receptas iš Renatos Ničajienės knygos "Nostalgiški saldumynai".

Komentarai
Rašyti komentarą