Ponia MORKA - ji yra viena iš tų daržovių, kurią mes valgome ištisus metus. O tokiomis dienomis kaip šį - lietinga, vėjuota, šalta - laukiant ateinančios draugės į svečius, mielai kepu joms pyragą :) Prie rudeniško oro - rugeniškas pyragas. Pas mane morkų visuomet yra šaldytuve.
Reikės:
250 g cukraus (reguliuojama pagal save ir morkų saldumą)
4 kiaušinių
20 ml alyvuogių aliejaus
275 g miltų
375 g tarkuotų morkų
30 g graikinių riešutų (kepintų)
30 g migdolų (kepintų)
2 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. cinamono
1 a.š. vanilinio cukraus
0.5 a.š. druskos
Citrininiam glajui:
200 g miltelinio cukraus
pusės citrinos sulčių
Cukrų su kaišiniais išplakame iki purumo. Morkas sutarkuojame tarka, virtuviniu kombainu ar sulčiaspaude (jei naudojate sulčiaspaude, tai maudokite šiek tiek ir sulčiu, kad tešla nebūtų per sausa). Riešutus pasmulkiname ir pakepiname sausoje įkaitusioje keptuvėje su žiupsneliu druskos.
Į iki purumo išplaktus kiaušinius su cukrumi pilame alyvuogių aliejų ir išplakame.. Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, cinamoną, druską. Sausus ingridientus sumaišome su plakiniu. Dedame riešutus ir morkas ir gerai išmaišome. Gautą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 50min 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą pyragą galite patiekti karštą su ledais arba atvėsinti ir puošti citrininiu glajumi, kuris labai dera prie saldaus morkų pyrago.
Citrininį glajų darome taip: į miltelinį cukrų po truputį pilame citrinos sultis ir maišome iki reikiamos, gana tirštos konsistencijos glajaus. Glajų tepkite ant pravėsusio pyrago ir kol nesustingo dekoruokite riešutais, aguonomis, ar kitais pabarstukais kaip tik norite :)
Skanaus!
Reikės:
250 g cukraus (reguliuojama pagal save ir morkų saldumą)
4 kiaušinių
20 ml alyvuogių aliejaus
275 g miltų
375 g tarkuotų morkų
30 g graikinių riešutų (kepintų)
30 g migdolų (kepintų)
2 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. cinamono
1 a.š. vanilinio cukraus
0.5 a.š. druskos
Citrininiam glajui:
200 g miltelinio cukraus
pusės citrinos sulčių
Cukrų su kaišiniais išplakame iki purumo. Morkas sutarkuojame tarka, virtuviniu kombainu ar sulčiaspaude (jei naudojate sulčiaspaude, tai maudokite šiek tiek ir sulčiu, kad tešla nebūtų per sausa). Riešutus pasmulkiname ir pakepiname sausoje įkaitusioje keptuvėje su žiupsneliu druskos.
Į iki purumo išplaktus kiaušinius su cukrumi pilame alyvuogių aliejų ir išplakame.. Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, cinamoną, druską. Sausus ingridientus sumaišome su plakiniu. Dedame riešutus ir morkas ir gerai išmaišome. Gautą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 50min 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą pyragą galite patiekti karštą su ledais arba atvėsinti ir puošti citrininiu glajumi, kuris labai dera prie saldaus morkų pyrago.
Citrininį glajų darome taip: į miltelinį cukrų po truputį pilame citrinos sultis ir maišome iki reikiamos, gana tirštos konsistencijos glajaus. Glajų tepkite ant pravėsusio pyrago ir kol nesustingo dekoruokite riešutais, aguonomis, ar kitais pabarstukais kaip tik norite :)
Skanaus!

Komentarai
Rašyti komentarą