Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Morkų pyragas su riešutais

Ponia MORKA - ji yra viena iš tų daržovių, kurią mes valgome ištisus metus. O tokiomis dienomis kaip šį - lietinga, vėjuota, šalta - laukiant ateinančios draugės į svečius, mielai kepu joms pyragą :) Prie rudeniško oro - rugeniškas pyragas. Pas mane morkų visuomet yra šaldytuve.

Reikės:
250 g cukraus (reguliuojama pagal save ir morkų saldumą)
4 kiaušinių
20 ml alyvuogių aliejaus
275 g miltų
375 g tarkuotų morkų
30 g graikinių riešutų (kepintų)
30 g migdolų (kepintų)
2 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. cinamono
1 a.š. vanilinio cukraus
0.5 a.š. druskos

Citrininiam glajui:
200 g miltelinio cukraus
pusės citrinos sulčių

Cukrų su kaišiniais išplakame iki purumo. Morkas sutarkuojame tarka, virtuviniu kombainu ar sulčiaspaude (jei naudojate sulčiaspaude, tai maudokite šiek tiek ir sulčiu, kad tešla nebūtų per sausa). Riešutus pasmulkiname ir pakepiname sausoje įkaitusioje keptuvėje su žiupsneliu druskos.
Į iki purumo išplaktus kiaušinius su cukrumi pilame alyvuogių aliejų ir išplakame.. Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, cinamoną, druską. Sausus ingridientus sumaišome su plakiniu. Dedame riešutus ir morkas ir gerai išmaišome. Gautą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 50min 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą pyragą galite patiekti karštą su ledais arba atvėsinti ir puošti citrininiu glajumi, kuris labai dera prie saldaus morkų pyrago.
Citrininį glajų darome taip: į miltelinį cukrų po truputį pilame citrinos sultis ir maišome iki reikiamos, gana tirštos konsistencijos glajaus. Glajų tepkite ant pravėsusio pyrago ir kol nesustingo dekoruokite riešutais, aguonomis, ar kitais pabarstukais kaip tik norite :)
Skanaus!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Karamelinis tinginys su sūdytais žemės riešutais

Šis tininys man yra pats skaniausias :) ir tikrai labai paprastas :) Aš nesu saldumynų valgytoja, mėgstu juos gaminti, o vėliau dalintis su draugais, kolegomis, šeimos nariais :) Man visad norisi kažko sūraus, gal todėl šis saldumynas yra mano mėgstamiausias :) O jį pasigaminti išties paprasta. 26 cm skersmens tortui reikės: 1 indelio karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno 360 g karamelinių sausainių 180 g sviesto 200 g skrudintų žemės riešutų 1 šaukštelio kokybiškos jūros druskos Gaminimas: Puode ant vidutinės ugnies išlydykite sviestą. kai jis ištirps, sukrėskite karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną ir nuolat energingai maišykite,kol gausis vientisa masė. Į vientisą karamelinę masę įmaišykite druską, smulkintus skrudintus žemės riešutus.Kelias saujas riešutų palikite torto puošimui. Sausainius smulkiai sulaužykite, suberkite į karamelės ir riešutų masę,labai gerai išmaišykite, kad sausainiai apsiveltų karamele. Torto formą išklokite maistine plėvele, į ją suv...

Kalėdiniai sausainiai-meduoliai su melasa.

Nuostabiai kvapnūs meduoliniai - sausainiukai, kurių receptą atradau savo labai mėgstamos maisto blogerės Giedrės puslapyje www.storaspomidoras.lt  jau prieš gerus metus, bet vis trūkdavo kažko, kad apsiimti juos pagaminti. Bet šį kartą susikviečiau drauges ir pasiūliau vietoj mūsų tradicinio kekiukų kepimo kepti sausainiukus - meduoliukus, kurie jau pranašauja artėjančias Kalėdas :) Receptą rasite čia .